Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Postat de Elena_Daria in Prajituri
3 Oct 2013 | 57000 vizualizari
Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Gustul autentic al copilariei in reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, preluata din caietul bunicii. Un deliciu dulce, gata sa iti aduca aminte de cele mai frumoase momente de la bunici.

Ingrediente

Ingrediente Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru tavalit:

  • nuca de cocos
  • nuca

Mod de preparare

Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.

Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Glazura:

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.

Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.

Cum procedam:

Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.

Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.

Dam la rece pana la servire.

Pofta buna!

Varianta de tavalita de post o stiti? Mie imi place s-o pun pe un platou asortat cu Salam de biscuiti si Ciocolata de casa cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu agrise verzi

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura cu agrise verzi

Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele,...

Citeste continuarea

Desert prajitura negresa

Postat de gicuta69

Desert prajitura negresa

Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul, zaharul si cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2013, 14:18
foarte buna, place!
la 03.10.2013, 14:18
ce super ti-a iesit
la 03.10.2013, 14:19
Pe astea le fac si eu cu drag
la 03.10.2013, 14:20
Mirela
la 03.10.2013, 14:20
Multumesc Dia!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking