Ingrediente
Ingrediente Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii
Blat:
- 5 oua
- 250 g faina
- 200 g zahar
- 10 lg ulei
- 10 lg apa minerala
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
Glazura:
- 200 g margarina rama
- 200 g zahar
- 250 ml lapte
- 30 g cacao
- 1 lingurita esenta de rom
Pentru tavalit:
Mod de preparare
Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.
Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.
Glazura:
Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.
Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.
Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.
Cum procedam:
Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.
Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.
Dam la rece pana la servire.
Pofta buna!
Varianta de tavalita de post o stiti? Mie imi place s-o pun pe un platou asortat cu Salam de biscuiti si Ciocolata de casa cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (50)
|