Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
12 Ian 2014 | 9542 vizualizari
Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt

Mi-am cumparat doua ridichi negre cu gandul de a le manca simple, cu sare. In ultimul moment mi-am adus aminte de maioneza primita de la Univer si am ales sa fac o salata racoritoare , cu maioneza si iaurt.

Ingrediente

  • 2 ridichi negre
  • 2 morcovi ( eu am avut mai mici, din gradina proprie )
  • 5-6 linguri cu maioneza Univer
  • 3-4 linguri cu iaurt ( nu foarte gras )
  • sare
  • piper
  • marar verde

Mod de preparare

Curatam ridichile si morcovii si le  tocam marunt ( eu le-am maruntit in robot ). Fiind tocate si nu date prin razatoare, radacinoasele nu-si vor lasa zeama si deci nu avem ce scurge. Mai mult, aspectul vizual e mai placut decat la salata din legume date prin razatoare.

Intr-un bol amestecam bucatile de morcov si ridiche cu 5-6 linguri de maioneza Univer ( sau mai mult, in functie de cat de mari sunt ridichile ) si 3-4 linguri de iaurt ( nu foarte gras).

Condimentam cu marar tocat, sare si piper, omogenizand totul cu o lingura de lemn.

Lasam la rece 20 minute si servim pe felii de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridiche neagra cu sos de maioneza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...

Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval

Postat de Corina33

Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval

Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper.  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 21:16
tare mult imi place salata de ridiche neagra
la 12.01.2014, 21:18
vai, ce pofta mi-ai facut! Inghit in sec la propriu...
la 12.01.2014, 21:18
la 12.01.2014, 21:19
E foarte buna ridichea neagra
la 12.01.2014, 21:20
trebuie sa fie buna.

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking