Ridichi murate in otet / Pickles

Postat de ctlina in Muraturi
28 Iul 2021 | 4037 vizualizari
Ridichi murate in otet / Pickles

Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc. Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html

Ingrediente

  • 2 legaturi de ridichi
  • 1 morcov
  • 1 l de apă (800 ml poate fi suficient)
  • 20 gr de sare marină
  • piper de sichuan
  • rozmarin proaspăt
  • 80 ml oțet alb organi

Mod de preparare

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. 

Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l  rondele. 

Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi.

Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi. 

Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină.  Se aduce saramura la fierbere. 

Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte. 

Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.

Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.  Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere.  Depozitare: o lună bună la frigider. 

Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată. Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.

Pastrati borcanul la rece dupa deschidere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Salata asortata de legume si fructe

Postat de merisor67

Salata asortata de legume si fructe

Curatam si spalam bine legumele si fructele. Varza o tocam fideluta, dar ceva mai mare decat la o salata obisnuita, Morcovii si castravetii ii taiem rondele, sfecla si telina, curatate de...

Citeste continuarea

Muraturi taranesti

Postat de Pungasa_Rogue

Muraturi taranesti

Se spala toate legumele, morcovul si sfecla rosie spalandu-se dupa ce au fost curatate de coaja. La castraveti se indeparteaza capetele. Morcovul se taie in bucati mai mici, la fel si sfecla...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2021, 11:21
Ce drăguțe sunt...! Chiar sunt curioasă ce gust au ridichile, așa, murate...
la 28.07.2021, 11:44
Ce ridichi lungi!
la 28.07.2021, 13:00
la 28.07.2021, 14:10
Interesant!
la 28.07.2021, 17:05

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking