Ridichi murate in otet / Pickles

Postat de ctlina in Muraturi
28 Iul 2021 | 4036 vizualizari
Ridichi murate in otet / Pickles

Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc. Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html

Ingrediente

  • 2 legaturi de ridichi
  • 1 morcov
  • 1 l de apă (800 ml poate fi suficient)
  • 20 gr de sare marină
  • piper de sichuan
  • rozmarin proaspăt
  • 80 ml oțet alb organi

Mod de preparare

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. 

Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l  rondele. 

Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi.

Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi. 

Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină.  Se aduce saramura la fierbere. 

Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte. 

Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.

Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.  Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere.  Depozitare: o lună bună la frigider. 

Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată. Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.

Pastrati borcanul la rece dupa deschidere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Castraveti murati in saramura (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Castraveti murati in saramura (reteta video)

In primul rand facem saramura pentru castraveti. Pentru fiecare litru de apa adaugam o lingura cu varf de sare mare neiodata. Eu am avut nevoie de 2 litri de saramura si am pus 2 linguri cu varf...

Citeste continuarea

Castraveți bulgărești

Postat de panacris

Castraveți bulgărești

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă  zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2021, 11:21
Ce drăguțe sunt...! Chiar sunt curioasă ce gust au ridichile, așa, murate...
la 28.07.2021, 11:44
Ce ridichi lungi!
la 28.07.2021, 13:00
la 28.07.2021, 14:10
Interesant!
la 28.07.2021, 17:05

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking