Struguri marinati

Postat de panacris in Muraturi
24 Oct 2019 | 226 vizualizari
Struguri marinati

Din seria fructe marinate. Ardelenii deobicei consumă lângă tocănițe și piure, compot de prune sau vișine, în loc de murături. Am savurat an de an gogoșari umpluți cu struguri, m-am gândit de ce să nu încerc să marinez, doar struguri și nu struguri albi și roșii din via de la țară.   Vă asigur că sunt minunați, dulci-acrișori și aromați! 

Ingrediente

  • Struguri roșii din soiul Hamburg cca. 1500 g,
  • Mărar uscat,
  • Hrean 2 rădăcini,
  • Oțet din vin 300 ml,
  • Apă 1000 ml,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Zahăr brun 2 linguri,
  • Semințe de muștar câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Mix de piper (negru, rosu, alb, verde, coriandru) câte 1 linguriță ptr fiecare borcan,
  • Foaie de dafin, câte 1 bucată micuță, ptr fiecare borcan
  • Boabe de ienupăr, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Boabe de enibahar, câte 1 boabă ptr fiecare borcan,
  • Cuișoare, câte 1 boabă ptr fiecare borcan.

Mod de preparare

Strugurii se spală, se dezbobesc, adică se aleg bob cu bob de pe ciorchine.

În borcanele curățate și sterilizate, se așează bețe de mărar uscat, fâșii de hrean și mix de semințe.

Se umplu borcanele cu boabe de struguri, puțin mai îndesate, că se mai lasă, după ce se adaugă lichidul.

Oțetul, apa, sarea și zahărul se pun la fiert, după ce lichidul dă în clocot se lasă cca. 10 minute la fiert, la foc mediu.

Lichidul se toarnă fierbinte peste boabele de struguri din borcan, se mai pun două fâșii de hrean, boabele de ienupăr, enibahar, cuișoare și se închid ermetic, apoi se lasă la dunst uscat până a doua zi.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Struguri marinati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Platou cu aperitive II

Postat de mihaelar63

Platou cu aperitive  II

Spalati legumele si fructele. Feliati ardeii. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri . Cascavalul se poate felia dupa preferinta [...

Citeste continuarea

Gogosari marinati, umpluti cu struguri

Postat de lia

Gogosari marinati, umpluti cu struguri

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor. Luam cate un gogosar, punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.10.2019, 21:06
buni buni
la 24.10.2019, 21:17
la 24.10.2019, 21:43
Buni trebuie să fie... Noi am pus odată la un aperitiv și au fost buni...
la 24.10.2019, 21:52
foarte buni
la 24.10.2019, 22:33
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking