Ridichi murate in otet / Pickles

Postat de ctlina in Muraturi
28 Iul 2021 | 4089 vizualizari
Ridichi murate in otet / Pickles

Puneti aromatele dorite: piper boabe, foi de dafin, cimbru, boabe de mustar, usturoi, etc. Culoarea exterioara a ridichiilor se va dilua în marinată dar se vor colora la interieur.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/ridichi-murate-in-otet-pickles.html

Ingrediente

  • 2 legaturi de ridichi
  • 1 morcov
  • 1 l de apă (800 ml poate fi suficient)
  • 20 gr de sare marină
  • piper de sichuan
  • rozmarin proaspăt
  • 80 ml oțet alb organi

Mod de preparare

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. 

Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l  rondele. 

Începeți să umpleți borcanele alternând boabe de piper, ridichi, rozmarin, felii de morcovi.

Am făcut un borcan numai cu ridichi și celelalt cu un amestec de morcovi si ridichi. 

Pregăti-ți saramura amestecând apa, oțetul și sarea marină.  Se aduce saramura la fierbere. 

Puneți lama unui cuțit sub fiecare borcan și umpleți-le cu saramura fierbinte. 

Inchidem bine borcanele si le intoarcem cu capacul in jos.

Întoarceți-le a doua zi și păstrați-le într-un loc răcoros și întunecat.  Se lasă la macerat în întuneric timp de 1 săptămână înainte de deschidere.  Depozitare: o lună bună la frigider. 

Culoarea ridichiilor se va dilua în marinată. Merg foarte bine in salate sau ca garnitura langa o friptura. Sunt mai frumoase taitate in 2 caci s-au colorat la interieur.

Pastrati borcanul la rece dupa deschidere. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate in otet / Pickles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ardei copti in otet pentru iarna

Postat de MotanLaOale

Ardei copti in otet pentru iarna

Eu am pus doar 3 borcane sa vad daca tine, restul a luat calea congelatorului. Ardeii capia si ardeii se coc pe tabla si se pun intr-o oala cu capac presarati cu sare grunjoasa, pentru a se...

Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza

Postat de rocsi_1612

Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2021, 11:21
Ce drăguțe sunt...! Chiar sunt curioasă ce gust au ridichile, așa, murate...
la 28.07.2021, 11:44
Ce ridichi lungi!
la 28.07.2021, 13:00
la 28.07.2021, 14:10
Interesant!
la 28.07.2021, 17:05

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking