Rigatoni arrabiata

Postat de Corina33 in Paste
23 Iul 2010 | 8432 vizualizari
Rigatoni arrabiata

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin ardei iute (chilli) macinat
  • 2 conserve de rosii cojite 
  • 400 g rigatoni (macaroane mici)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras (parmezan, Emmental etc.)

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie.

Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu putin chilli, timp de cateva minute. Se pune cimbrul uscat si se mai caleste putin.

Se adauga rosiile tocate din conserva si se fierb la foc mic, timp de aprox. 20 minute, pana se ingroasa usor.

Intre timp se fierb pastele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se rup frunzele de busuioc, se spala si se taie fasii inguste. In final se adauga peste sos, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se scurg pastele, se impart in farfurii, se toarna deasupra sosul si se presara cascavalul ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni arrabiata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste all' arrabiata

Postat de retetele_tinei

Paste all' arrabiata

Cand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul.  Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2010, 20:52
Pe caldura asta, numai bune.
la 23.07.2010, 20:57
nu-mi plac retetele fara furci Le-am dat culoare
la 23.07.2010, 21:45
Ce sos frumos colorat!
la 23.07.2010, 22:02
Silvioara, te poftesc la masa!
la 23.07.2010, 22:02
Ina mersi!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking