Risotto cu caracatita

Postat de cristeena20 in Fructe de mare
6 Feb 2014 | 5120 vizualizari
Risotto cu caracatita

E prima data cand fac aceasta reteta dar a iesit deosebit de delicioasa..pentru cine e fan risotto cremos cu multa branza recomand sa incercati aceasta reteta.

Ingrediente

  • o cutie de tentacule de caracatita (cca 500 gr- 5 tentacule mari)
  • 8 pumni de orez rizotto
  • 2 cepe
  • ulei de masline
  • branza parmigiano razuita (cca 5 linguri)
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe aragaz sa fie merue fierbinte.

Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline, iar cand e inmuiata adaugam caracatita feliata si apoi aduagam orezul pentru rizotto. Lasam inca 3 minute sa se caleasca toate si adaugam cu o lingura din supa in care a fiert caracatita, doar cat sa acopere putin orezul. Amestecam continuu si adaugam treptat din supa. CA sa avem un rizotto cremos trebuie sa amestecam mereu in timpul fierberii si sa adaugam apa doar treptat. LA fina, cand orezul este fiert si cremos, adaugam branza parmigiano razuita si mai lasam 3 minute. Adaugam sare, piper dupa gust.

Lasam acoperit cuc apac inca 5 minute apoi servim cu parmigiano ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu caracatita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto cu fructe de mare

Postat de panacris

Risotto cu fructe de mare

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei de masline, impreeuna cu fructele de mare, cca 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se asezoneaza de sare, piper, ierburi aromate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2014, 16:42
la 06.02.2014, 16:45
N-am mâncat, nu ştiu cum e, deşi, rău n-are ce să fie.
la 06.02.2014, 16:52
Padre, eu inainte am zis ca niciodata nu voi pune in gura asa ceva..acum ador caracatita...tre incercata..nu are cums anu placa, zic eu!!!
la 06.02.2014, 16:54
placeee!
la 06.02.2014, 17:20
Cristeena, caracatiţă am mâncat, şi nu odată, dar nu în forma asta.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking