Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Postat de cristeena20 in Mancaruri cu carne
5 Oct 2016 | 6544 vizualizari
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

Ingrediente

  • 1.5 cani cu orez pentru risotto
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr ciuperci
  • 200 gr carnati proaspeti
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr de pui sau supa de pui

Mod de preparare

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul .

Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi  si ulei de masline. Cand capata culoare aduagam carnatul proaspat taiat bucati mici si curatat de pielita. Lasma sa se rumeneasca si sa capete o culoare frumoas aapoi aduagam ciupercile spalate si feliate. Eu am folosit ciuperci albe champignon. Amestecam si lasma sa se inmoaie putin apoi aduagam orezul. Amestecam bine cc 2 minute si turnam vinul. Amestecam din nou pana se evapora putin si punem sare, piper alb macinat si turnam cu polonicul din lichid cat sa treaca putin peste orez si amestecam des, adaugand iar si iar supa fierbinte (trebuie sa fie merue fierbinte) pe masura ce scade pana orezul e fiert si devine cremos. La final aduagam untul si amestecam , apoi parmezanul ras. Punem capacul si servim fierbinte , adaugand deasupra inca putin parmezan ras.Nu uitati un vin bun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne

Postat de Ksenya

Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi  pe  lemne

Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata. Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

Postat de merisor67

Ciuperci umplute, in sos dulce-picant

Ciupercile mele au fost mari, asa ca la o portie am pus doua ciuperci (eu am mancat una). Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, rupem coditele, le spalam si le lasam la scurs. Curatam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2016, 23:39
la 06.10.2016, 00:12
Ce bun trebuie sa fie!
la 06.10.2016, 06:23
imi place
la 06.10.2016, 08:39
Bun!
la 06.10.2016, 09:05

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking