Ingrediente
- 300 g orez
- 350 g carnati proaspeti
- 200 g mazare congelata
- 6 g sofran
- 1 ceapa
- 40 g unt
- 100 g parmezan ras
- 1 pahar de vin alb
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare
1. Punem o tigaie la incins cu ulei de masline. Carnatii ii taiem marunt si ii punem la prajit. Punem putina sare. Curatam ceapa si o tocam marunt. O adaugam dupa ce s-au prajit putin carnatii. Cand s-a inmuiat putin ceapa adaugam un pahar de vin. Cand s-a evaporat vinul, adaugam orezul, punem apa si lasam sa fiarba.
2. Intr-un bol punem putina apa si dizolvam sofranul. Inainte cu 10 minute ca orezul sa fie gata punem si mazarea. Inainte cu 2 minute adaugam si sofranul dizolvat.
3. Cand orezul s-a fiert stingem focul, adaugam untul si parmezanul si amestecam. Potrivim de sare.
Se serveste cald cu parmezan ras.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto galben cu carnati proaspeti si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|