Ingrediente
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 25 grame unt
- 300 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
- 400 grame rosii in bulion
- 1 litru supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
- 150 grame chorizo
- 600 grame spanac proaspat
- 150 grame branza Feta sau telemea
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat. Se adauga supa treptat, amestecand frecvent si asteptand ca aproape tot lichidul sa fie absorbit inainte de a mai adauga supa.
Intre timp, se indeparteaza invelisul carnatului si se taie in felii. Se prajesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, 5 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga spanacul in grasimea ramasa in tigaie si se amesteca pana se inmoaie.
Se adauga 1/3 din cantitatea de branza in risotto si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu felii de chorizo, spanac si restul de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|