Ingrediente
- 500g rondele de rechin
- 2 catei de usturoi
- 1 felie lamaie (lata de 2 cm)
- 2 linguri ulei de masline
- sare,piper
- Orez:
- 150g orez
- o lingura de unt
- 1 lingura sos de soia
- sare,piper
- marar deshidratat
- Sos:
- 1 galbenus
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita amidon sau faina
- 8 linguri smantana lichida
- 1 lingura de soia
- sare,piper
- marar deshidratat
Mod de preparare
Rondele de rechin:
Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la marinat 20-30 de min.
Orezul:
Punem orezul intr-o punga termorezistenta,apoi il punem intr-un vas cu apa si sare cat sa il acopere.Lasam la foc 20-30 de min. sau pana este fiert.Scoatem punga din apa si lasam la scurs.Intr-un alt vas punem untul si lasam pana se topeste,apoi punem soia,condimentele,omogenizam un pic si adaugam orezul.Lasam totul 1-2 min.amestecand frecvent.
Sosul:
Punem toate ingredientele intr-un vas si cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului le omogenizam, apoi le punem intr-un castron pe care il punem peste o cratita cu apa clocotita,adica il fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.Sosul se serveste imediat sau se pastreaza cald pe baie de aburi max.20 de min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de rechin cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|