Rondele de rechin cu orez si sos de smantana

Postat de mikidaniro in Peste
5 Mar 2012 | 5368 vizualizari
Rondele de rechin cu orez si sos de smantana

Din categoria ''mult de scris, usor de facut'' face parte si aceasta reteta:).Rechinul are o carne dulceaga si este foarte bogat in grasimi bune printre care si Omega 3.

Ingrediente

  • 500g rondele de rechin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie lamaie (lata de 2 cm)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper
  • Orez:
  • 150g orez
  • o lingura de unt
  • 1 lingura sos de soia 
  • sare,piper
  • marar deshidratat
  • Sos:
  • 1 galbenus
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita amidon sau faina
  • 8 linguri smantana lichida
  • 1 lingura de soia
  • sare,piper
  • marar deshidratat

Mod de preparare

Rondele de rechin:

Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la marinat 20-30 de min.

Orezul:

Punem orezul intr-o punga termorezistenta,apoi il punem intr-un vas cu apa si sare cat sa il acopere.Lasam la foc 20-30 de min. sau pana este fiert.Scoatem punga din apa si lasam la scurs.Intr-un alt vas punem untul si lasam pana se topeste,apoi punem soia,condimentele,omogenizam un pic si adaugam orezul.Lasam totul 1-2 min.amestecand frecvent.

Sosul:

Punem toate ingredientele intr-un vas si cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului le omogenizam, apoi le punem intr-un castron pe care il punem peste o cratita cu apa clocotita,adica il fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.Sosul se serveste imediat sau se pastreaza cald pe baie de aburi max.20 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de rechin cu orez si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Saramura de platica

Postat de anuta

Saramura de platica

1.Pestele se curata de intestine,de solzi,se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp...

Citeste continuarea

Crap oriental

Postat de Ina

Crap oriental

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni. Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2012, 08:32
prima venita
la 05.03.2012, 08:42
am venit si eu
la 05.03.2012, 09:14
tare bun!
la 05.03.2012, 09:43
N-am mancat rechin niciodata
la 05.03.2012, 10:10
Vreau numai sa gust macar

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking