Ingrediente
- 12 rosii potrivit de mari,
- 1 lingura de unt,
- sare,
- piper,
- 2-3 linguri de smantana;
Mod de preparare
1.Se spala rosiile ,se taie cate un capacel si se scobesc cu o lingurita ,astfel incat sa ramana o pulpa de 1 cm.
2.Se prepara umplutura:se spala ficateii,se dau prin faina si se prajesc in ulei,pe ambele parti,cca.2-3 minute.Apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu feliile de franzela inmuiate in lapte ,stoarse bine si cu ceapa .Se adauga galbenusul si albusul batut spuma ,sare,piper si se amesteca bine.
3.Cu aceasta compozitie se umplu rosiile.Pe fiecare rosie se pune cate o bucatica mica de unt ,se aseaza intr-o cratita mai mare,se acopera cu apa si se pun la fiert ,la foc mic sau la cuptor cca. 10 minute.Cand sunt gata ,se adauga sosul de rosii pregatit.Miezul scos de la rosii se fierbe ,se strecoara ,se freca apoi cu o lingurita de faina si se toarna peste rosii in cratita.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote .Se servesc cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|