Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

Postat de simona72 in Conserve
26 Oct 2015 | 4159 vizualizari
Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline

De fiecare data cumpar din magazine rosii uscate si conservate in ulei. Dar niciodata nu m-am gandit ca voi face asa ceva acasa, in cuptor. Doar Laura Nechita e de vina, stiti voi care:))), urata aia care-mi este tare draga, dar draga rau, pentru toate bunatatile pe care ni le aduce. Regretul meu este ca nu am facut reteta in plina vara, cand erau rosii de toate neamurile prin piete, cand aveai de unde alege de la tzarani si nu aveai grija lor.Trebuie sa alegeti un sortiment de rosii care nu sunt prea zemoase, eu le-am ales pe cele lunguiete, am mai gasit cateva rosii galbene si am ales dintre ele care mi sau parut mai ok dup ace le-am feliat. Eu le-am facut de ceva vreme, reteta statea la pastrare doar chef de a scrie nu aveamJ) Multumesc Laurita!!>:D

Ingrediente

  • aproximativ 2 kg de rosii de gradina, din cele lunguiete si rosii galbene
  • catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • oregano uscat
  • sare(eu am folosit sare roz de Himalaya cu chili)
  • piper proaspat rasnit
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt

Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai mult. Puteti sa folositi si un feliator electric, dar cantitatea fiind mica am zis ca nu e necesar. Am asezat feliile de rosii pe hartia de copt din tavi, pe o tava am pudrat rosiile cu sare, piper, oregano uscat, catei de usturoi lasati intregi, dar si taiati in jumatati. Cu cealalta tava am procedat la fel doar ca in loc de oregano am rupt frunzulite proaspete de busuioc. Am dat tavile la cuptorul incins la 100 grade, o tava am asezat-o pe grilajul din mijloc, iar pe cealalta putin mai sus, mai aproape de arzator. Am verificat la fiecare 15 minute tavile si le roteam, cea care era sus o mutam jos si invers. Cea care era mai aproape de arzator, am observat ca usca mai rapid si de teama sa nu se arda schimbam tavile. Am procedat in felul acesta 1 ora si 20-30 minute, iar daca mi s-a parut ca focul parpoleste prea tare,am  redus temperatura la 80-90 grade. Am oprit focul, am intredeschis usa si le-am mai lasat inca 20 minute in cuptor. Am scos tavile si le-am lasat sa se raceasca de tot. Pentru ca su lipit putin de hartia de copt le-am desprins usor cu lama unui cutit. Am sterilizat trei borcanele si am pus intercalat felii de rosii lunguiete, felii de rosii galbene, usturoi. Am pastrat doar aroma ierburilor, adica intr-un borcan am pus doar rosii cu oregano, in altul rosii cu busuioc, iar in cel de-al treilea am amestecat rosiile cu oregano si busuioc. Am complectat cu ulei de masline, am infiletat borcanele cu capace, le-am etichetat si le-am depozitat in camara la loc uscat si racoros. Sunt minunate, pline de aromeeeee…

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Spaghetti cu sos si coaste de vitel

Postat de simona72

Spaghetti cu sos si coaste de vitel

Am ales sa fac aceasta mancarica la cuptor la foc mic, timp mai indelungat. Desigur ca se poate face si la Crock Pot Slow Cooker, asta daca aveti unul. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 09:54
Bune!
la 26.10.2015, 09:59
sunt foarte bune
la 26.10.2015, 10:00
la 26.10.2015, 10:18
Fetele care stati la casa si aveti gradina sau cu parinti la tzara....sa fecti si sa le uscati la soare...sunt o nebunie
la 26.10.2015, 11:08

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking