Rulada aperitiv

Postat de postavaru in Aperitive / Garnituri
5 Dec 2011 | 12226 vizualizari
Rulada aperitiv

Inca un aperitiv pe care l-am vazut la Sara&Miki si de care musafirii mei au fost foarte incantati.

Ingrediente

  • Blat:
  • 140 g unt
  • 120 g faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua
  • sare
  • Umplutura:
  • 200 g pateu de ficat
  • 100 g unt
  • 1 lingura mustar
  • 2 oua fierte tari
  • 100 g sunca
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura parunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim blatul:

Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tava mea este de 37/42 cm. Dam la cuptor la foc potrivit spre mare, timp de 30 de minute.

Intre timp ne ocupam de umplutura.

Mixam bine untul moale cu pateul de ficat, pana devine pasta. Adaugam mustarul, sarea si piperul. Ceapa o taiem marunt si o adaugam in crema de pateu impreuna cu ouale date pe razatoare. Urmeaza apoi sunca taiata foarte marunt si patrunjelul tocat. Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Dupa ce s-a copt rulada o rasturnam pe o alta foaie de copt si o lasam sa stea cateva momente. Desprindem foaia de copt si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.

Invelim rulada in folie si dupa ce se raceste dam la frigider pana in momentul servirii.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada pizza

Postat de MotanLaOale

Rulada pizza

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2011, 22:30
tare faina!
la 05.12.2011, 22:31
Multumesc Adina. .
Nu dormi?
la 05.12.2011, 22:41
la 05.12.2011, 22:44
Dana
la 05.12.2011, 23:07
interesanta umplutura

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking