Rulada cu ciuperci si urzici

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
14 Noi 2012 | 6498 vizualizari
Rulada cu ciuperci si urzici

Fiindca tot a inceput postul am zis sa va aduc o rulada delicioasa.

Ingrediente

  • Aluat
  • - 750 g faina
  • - 12 g drojdie
  • - 500 ml apa calduta
  • - 60 ml ulei de palmier
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 1 lingurita de sare
  • * umplutura
  • - o ceapa
  • - o jumatate de morcov
  • - 2 ciuperci mari
  • - o rosie
  • - o mana de urzici oparite
  • - o jumatate de ardei gras rosu
  • - sare
  • - dafin

Mod de preparare

Aluat

1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min.

2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.

3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta  energic.

4. Se lasa la dospit 1.30 - 2 ore

Umplutura

1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.

2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti  ceapa si morcovul.

3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.

4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea. Atentie!! Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.

5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.

6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.

7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.

8. O feliati dupa ce s-a mai racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Oana

Fasole batuta

Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte. Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa...

Citeste continuarea

Orez cu mazare si porumb

Postat de MotanLaOale

Orez cu mazare si porumb

Orezul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Mazarea se fierbe si se scurge. Porumbul se pune la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita, se pune uleiul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2012, 09:04
arata misto de tot
la 14.11.2012, 09:09
Wow, ce bunaciune!!
la 14.11.2012, 09:13
Minunat De post, gustos, arătos, sănătos
la 14.11.2012, 09:17
Multumesc Dia, Meri,Parinte!
la 14.11.2012, 09:32
minunata rulada

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking