Rulada cu ciuperci si urzici

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
14 Noi 2012 | 6496 vizualizari
Rulada cu ciuperci si urzici

Fiindca tot a inceput postul am zis sa va aduc o rulada delicioasa.

Ingrediente

  • Aluat
  • - 750 g faina
  • - 12 g drojdie
  • - 500 ml apa calduta
  • - 60 ml ulei de palmier
  • - 1 lingurita de zahar
  • - 1 lingurita de sare
  • * umplutura
  • - o ceapa
  • - o jumatate de morcov
  • - 2 ciuperci mari
  • - o rosie
  • - o mana de urzici oparite
  • - o jumatate de ardei gras rosu
  • - sare
  • - dafin

Mod de preparare

Aluat

1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min.

2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.

3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta  energic.

4. Se lasa la dospit 1.30 - 2 ore

Umplutura

1. Curatati si taiati ceapa, iar morcovul dati-l prin razatoare.

2. Intr-o tigaie puneti o lingurita de ulei in care caliti  ceapa si morcovul.

3. Adaugati rosia, ciupercile taiate si foita de dafin.

4. Dupa 3 minute opriti focul si adaugati urzicile oparite tocate, ardeiul gras taiat cubulete si sarea. Atentie!! Lasati umplutura sa se raceasca complet inainte de a trece la urmatorul pas.

5. Intindeti aluatul si puneti pe el umplutura, apoi rulati.

6. Puneti rulada in tava si intepati-o cu furculita din loc in loc si apoi dati-o la cuptor timp de 40 min la 180 °C.

7. Dupa ce scoateti din cuptor ungeti rulada cu putina apa in care ati pus o picatura de ulei si acoperiti-o cu un prosop curat pentru cateva minute.

8. O feliati dupa ce s-a mai racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de ciuperci cu marar

Postat de AndrutzaP

Tocanita de ciuperci cu marar

   Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri.    Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati...

Citeste continuarea

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Postat de anuta

Gulioare umplute cu orez si ciuperci

Se spala guliile se curata bine apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul ajutandu-ne de o lingurita. Se pune o craticioara cu apa si un praf de sare pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2012, 09:04
arata misto de tot
la 14.11.2012, 09:09
Wow, ce bunaciune!!
la 14.11.2012, 09:13
Minunat De post, gustos, arătos, sănătos
la 14.11.2012, 09:17
Multumesc Dia, Meri,Parinte!
la 14.11.2012, 09:32
minunata rulada

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking