Ingrediente
- RULADA
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri gris
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja de portocala (optional)
- CREMA
- 150 ml lapte rece
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic Creme Ole de ciocolata
Mod de preparare
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala (spalata bine, bine inainte de a fi rasa).
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm). Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.
Pentru crema: se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.Se pune in frigider pana se raceste rulada.
Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.
Se poate presara zahar pudra sau, asa cum am facut eu, praf de cacao (Nesquick).Se taie felii si se serveste.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|