Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci

Postat de merisor67 in Prajituri
16 Dec 2012 | 8947 vizualizari
Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci

Te lingi pe degete de buna ce este!

Ingrediente

Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • coaja rasa de portocla
  • esenta de portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • sare
Umplutura:
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr nuci taiate
Glazura:
  • 300 gr ciocolata de menaj
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • folie cu bule

Mod de preparare

Pentru pandispan, separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam cacaoa cu faina si praful de copt.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi apa si batem in continuare. Punem galbenusurile unul cate unul, uleil si coaja de portocala amestecand usor fara sa mai batem. Adaugam esenta si in final, treptat amestecul de faina cu cacao si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Eu am folosit o tava de 26/34 cm.

Cand este gata, facem si testul scobitorii, rasturnam pe un prosop umed si rulam.

Dulceata de cirese am pus-o intr-un vas pe foc impreuna cu cacaoa si nucile maruntite cateva minute pana la omogenizare si am intins-o calduta peste pandispan, pe urma am rulat din nou si am dat la rece.

Pregatim glazura si folia cu bule.

Punem pe foc moale toate ingredientele si amestecam continuu pana la omogenizarea completa, apoi rasturnal fe folia cu bule, pe care am taiat-o de dimensiunea ruladei.Lasam cateva minute sa se intareasca putin apoi punem ruladala un capat al foliei si rulam.

Asezal intr-o forma de chec si dam la rece cateva ore pana se intareste bine ciocolata, dupa care desfacem folia.

Eu am avut o ciocolata de menaj mai dulce si nu am mai adaugat zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (50)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Tarta de ciocolata cu lapte

Postat de RuxyRux

Tarta de ciocolata cu lapte

Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2012, 12:12
Daca-mi spui ca e dulceata de cirese amare fac autostopul pana la tine.-
la 16.12.2012, 12:15
Deci e voie să mâncăm cu mâna nu?
Ca de obicei, arată foarte bine ce ai pregătit Meri
la 16.12.2012, 12:15
Pot sa ma doar dulceata de cirese amare?! Pot sa mananc un borcan in 3 secunde!!! Frumoasa rulada si sigur gustoasa!
la 16.12.2012, 12:17
doralinda72 impartim borcanul
la 16.12.2012, 12:18
Padre, e voie oricum daca place

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking