Rulada cu gem de prune Iri

Postat de Alinutza80 in Prajituri
24 Mar 2012 | 3289 vizualizari
Rulada  cu gem de prune Iri

Am incercat si eu Rulada cu magiun a d-nei Iri, dar mie nu mi-a iesit asa de frumoasa, dar a iesit buna.

Ingrediente

  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar + 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 cana de apa calda
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • gem

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauda peste faina impreuna cu laptele, oul, o lingura de zahar si uleiul.

Se framanta un aluat usor de modelat care se lasa la crescut.

Dupa ce a crescut se imparte in doua (din acest aluat ies doua rulade). Se intinde o parte din aluat, se unge cu gem si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi facem si cealalta rulada si o asezam tot in tava (eu am facut in tava de la aragaz si au avut loc amandoua).Cat se incinge cuptorul se mai lasa la crescut, apoi bagam la cutor pentru aproximativ 40 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune Iri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite pufoase reteta cu branza si smantana la cuptor

Postat de farfuriavesela

Clatite pufoase reteta cu branza si smantana la cuptor

Clatite pufoase reteta Preparam foile de clatite astfel Batem cu un tel, ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si jumatate din cantitatea de apa, acum este momentul sa adaug...

Citeste continuarea

Bicolora cu cirese

Postat de merisor67

Bicolora cu cirese

Ciresele le-am pregatit de cu seara, adica am scos samburii, am presarat 3 linguri de zahar peste ele si le-am lasat la rece. Am inceput intai cu partea ciocolatoasa: am pus intr-un vas untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2012, 20:06
Important e sa fie buna
la 24.03.2012, 20:09
Asa am zis si eu
la 24.03.2012, 20:17
la 24.03.2012, 21:02
cu siguranta e super super buna
la 24.03.2012, 21:18
pai important e ca ti-a iesit buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking