Rulada cu gem de prune si nuci

Postat de Alinutza80 in Prajituri
21 Mar 2012 | 5517 vizualizari
Rulada cu gem de prune si nuci

Ceva rapid si delicios

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 borcan gem de prune
  • 1 cana nuci maruntite
  • pentru ornat ciocolata sau zahar pudra

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se dizolva zaharul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar pana se omogenizeaza bine .Se adauga praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul prancalzit la foc potrivit pana se coace. Se face testul cu scobitoarea.

Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se ruleaza cu ajutorul prosopului si se lasa la racit. Dupa ce blatul s-a racit se desface si se unge cu gemul de prune peste care se pune nuca. Se ruleaza si se orneaza dupa gust cu ciocolata sau cu zahar pudra.

Eu am facut 2 si le-am ornat una cu ciocolata si una cu zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu magiun de prune si nuci

Postat de butoiaurora76

Rulada cu magiun de prune si nuci

Se bat bine galbenusurile cu zaharul tos dizolvat intr-o lingura de apa fierbinte pana se fac crema. Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc ca o bezea. In crema de...

Citeste continuarea

Rulada cu gem

Postat de dentistutza

Rulada cu gem

Apa calduta se amesteca cu zaharul si drojdia. Apoi se framanta un aluat elastic, nelipicios din toate ingredientele si se lasa acoperit sa creasca. Cand si-a dublat volumul se pune pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 21:25
ce buna, acrisoara!
la 21.03.2012, 21:27
la 21.03.2012, 21:30
chiar arata bine rulada unei incepatoare!
la 21.03.2012, 21:32
Cred ca e tare buna
la 21.03.2012, 21:33
foarte buna,hai c-am venit sa-mi dai

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking