Rulada cu mascarpone si coacaze rosii

Postat de andaoana in Prajituri
7 Ian 2014 | 10147 vizualizari
Rulada cu mascarpone si coacaze rosii

Ingrediente

Pentru blat :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao

Pentru crema

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr coacaze rosii

Mod de preparare

 

Pentru blat:

 Separam albusurile de galbenusuri.

 Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam totul foarte bine. Cand am obtinut o spuma tare adaugam galbenusurile si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam prin rasturnare .

 Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus si turnand usor uleiul

 Tapetam o forma pentru cuptor

 Din aceasta compozitie luam cam 4 linguri si le amestecam cu lingura de cacao ,facem pe foaia de copt fasii sau forme  si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

 Scoatem tava si turnam restul de compozitie.

 Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.

 Facem testul cu scobitoarea

 Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.

 Lasam sa se raceasca.

 Intre timp facem crema :

 Mascarponele il batem cu mixerul cu 2 linguri de zahar

 Frisca o batem separat

 Amestecand continuu amestecam mascarpone cu frisca batuta, adaugam la sfarsit coacazele rosii si mai amestecam putin cu o lingura de lemn .

 Cand rulada este rece desfacem din prosop si punem o crema , o intindem uniform si rulam cu grija .

 Pregatim o folie alimentara pentru a pune rulada in ea pana in momentul servirii.

 Dati la frigider si feliati doar in momentul servirii .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone si coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Gabriela

Postat de Constelatialeu

Tort Gabriela

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam bina, adaugam zaharul si continuam sa mixam bine, apoi adaugam nuca macinata si faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie, amestecam cu miscari...

Citeste continuarea

Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură

Postat de diaconta

Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură

Pentru început am pregatit rulada. Am mixat ouale cu zaharul pâna s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2014, 10:57
Ce bine arata!
la 07.01.2014, 11:03
grozava rulada
la 07.01.2014, 11:05
Arata tare bine !!!
la 07.01.2014, 11:12
Arata foarte bine.
la 07.01.2014, 11:13
imi place grozav de mult combinatia

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking