Rulada cu ricota si gutui

Postat de papabundetot in Prajituri
3 Noi 2013 | 2725 vizualizari
Rulada cu ricota si gutui

Daca e weekend e zi de prajitureala la noi si pentru ca ieri am facut o prajitura care ne place mult,dar o mai am aici in blog asa ca nu mai avea rost sa o postez,am zis ca astazi sa va aduc o reteta noua de rulada cu ricota si gutui.Foarte aromata de la dulceata de gutui,parfumata ,pufoasa si nemaipomenita pentru o zi calda de toamna.

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de cafea
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 gr branza ricota
  • dulceata de gutui

Mod de preparare

Blat: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar pana si-au dublat volumul,am adaugat apoi esenta,faina si cacaoa si am amestecat bine.Albusurile le-am batut spuma tare si am incorporat cu grija cate o lingura de albus in galbenusurile cu faina pana s-a omogenizat foarte bine aluatul.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am dat aluatul la cuptor pentru 7 minute (verificati cu scobitoarea).
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am  scos din tava si l-am rulat intr-un prosop curat,umed si l-am lasat asa in forma rulata pana s-a racit complet.

Crema: Am batut frisca,peste ea am adaugat branza ricota si am amestecat bine,apoi am pus crema obtinuta peste aluatul de rulada si deasupra (inainte de a rula) am adaugat cateva linguri de dulceata de gutui.Am rulat apoi cu grija si am dat la frigider sa se raceasca bine.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ricota si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Albinita cu crema de castane

Postat de Prajituri_de_casa

Albinita cu crema de castane

Pentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Se ia de pe foc, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 19:03
la 03.11.2013, 19:22
Mmmm, ce buna!!
la 03.11.2013, 19:26
Super!
la 03.11.2013, 19:37
la 03.11.2013, 19:38
ce frumoasa este!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking