Rulada cu vinete

Postat de Bunica in Mancaruri de post
12 Apr 2013 | 6746 vizualizari
Rulada cu vinete

Aveam in congelator o punga cu vinete taiate cubulete si oparite. Nu stiam ce sa mai fac cu ele. Asa ca m-am gandit, fiind vineri, sa fac o rulada de post.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g.faina
  • 1 plic drijdie uscata
  • 1 legatura marar verde
  • 1/2 ligurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 2 vinete taiate cubulete si oparite
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • praf de usturoi
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Intai ne ocupam de aluat. Din ingredientele mentionate framantam un aluat si-l lasam la dospit. Cat se dospeste aluatul pregatim umplutura.

Ceapa curatata,saplata si tocata marunt se pune la inabusit cu uleiul si 50 ml. apa. Cand ceapa este sticloasa se adauga vinetele. Se calesc impreuna pana scade zeama. Se adauga mararul tocat marunt si se condimenteza dupa gust. Se lasa la racit.

Cand toata compozitia este rece se marunteste in blender.

Luam aluatul si intindem o foaie. Deasupra punem compozitia de vinete si un ardei rosu tocat,sa-i dea putina culoare. Presaram un praf de usturoi. Rulam aluatul si punem rulada intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.  Introduce tava in cuptrul incins la 180 de grade si lasa la copt cam 40-45 de minute.

Se taie calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Rulade de dovlecei si vinete la cuptor

Postat de silvi0ara

Rulade de dovlecei si vinete la cuptor

Mai intai pregatim legumele.Se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri,pe lung.Se pune un gratar la incins si se pun feliile de dovlecel si vinte cat sa prinda culoare si sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 12:08
prima servita
la 12.04.2013, 12:09
Ce idee buna! Si eu am niste vinete in congelator.
la 12.04.2013, 12:19
la 12.04.2013, 12:20
Bună de încercat
la 12.04.2013, 12:21

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking