Rulada de cartofi cu carne

Postat de sandytza in Mancaruri cu carne
11 Mai 2010 | 5929 vizualizari
Rulada de cartofi cu carne

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 700 gr cartofi
  • 700 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 1/2 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 50 gr pasta de rosii
  • sare ,piper, patrunjel tocat, cimbru
  • 1 lingura unt
  • 100 gr cascaval
  • ulei
  • Pentru sos
  • 200 ml lapte
  • 50 gr lingura faina
  • 150 ml sos de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb cu coaja in apa cu o lingurita de sare. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajesc in ulei. Se adauga carnea tocata , se amesteca bine apoi se adauga pasta de rosii , sarea, piperul, patrunjelul si cimbrul. Se lasa sa fiarba 2-3 minute dupa care se ia de pe foc.   Cartofii fierti se curata de coaja , se razalesc si se amesteca cu un ou , piper si sare .
Pe o folie transparenta se intind cartofii si se formeaza o foaie dretunghiulara.Se aseaza 50 gr cascaval razalit peste care se aseaza carnea tocata si inca 50 gr. de cascaval peste carnea tocata. Atentie sa nu puneti carnea tocata chiar pana in capatul unde se va inchide rulada pentru ca la rulat o sa alunece umplutura si o sa iasa afara.  Se ruleaza cartofii lasand in interior carnea si inlaturand treptat folia dupa care se transfera intr-o folie de staniol cu care se va imbraca rulada.
 Se da la cuptor 20 minute la 180 grade , dupa care se scoate se inlatura staniolul de deasupra si se toarna un ou batut.

Se baga iar la cuptor la 200 grade aprox 10 min. timp in care oul de deasupra se va inchega. .
 Sosul

Laptele se pune la fiert lasand intr-un bol 100 ml care se amesteca cu faina si sosul de rosii. Cand laptele fierbe , se adauga amestecul preparat dupa care se adauga sarea si zaharul. Se fierbe pana cand sosul se ingroasa . Daca este prea gros se mai adauga lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada de cartofi

Postat de Constelatialeu

Aperitiv rulada de cartofi

Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...

Citeste continuarea

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Postat de Bucataras

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Se cresteaza soriciul; Se unge carnea cu putin ulei de masline; Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2010, 21:10
super super
la 11.05.2010, 21:27
sanditzaaaa
la 11.05.2010, 21:53
Daaa Bucataras va mai vizitez si eu cand pot dar nu trec pe aici cu mainile goale
la 11.05.2010, 23:07
Ooooo, ce bine ca mai treci pe la noi !
la 12.05.2010, 00:59
ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking