Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar

Postat de Sidy in Oaie
8 Apr 2012 | 3742 vizualizari
Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar

Aceasta rulada de miel este a maestrului Horia Varlan ,cel care a lansat un DVD cu retete de Pasti .Mi-a placut mult ideea asa ca m-am apucat de lucru- bineinteles ca am mai modificat cate ceva -si in final a iesit acest deliciu....

Ingrediente

  • o pulpa de miel dezosata
  • 500 g spanac proaspat(sau congelat)
  • 1 ceapa
  • 4 fire ceapa verde
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml smantana(optional)
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper mozaic Kotany ,proaspat macinat
  • 1/2 lingurita rozmarin Kotany
  • - pentru cartofi:
  • 1- 1,5 kg cartofi noi, mai mici
  • 1 legatura marar verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

Pulpa de miel dezosata si nivelata frumos cu cutitul o stergem bine cu un servetel absorbant, o punem cu pielea in jos pe masa si o condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin.

O rulam intr-o folie alimentara si o dam la rece de seara pina dimineata.

A doua zi o desfacem din folie si o legam cu ata alimentara asa cum se vede in imagine.

Intr-un vas termorezistent uns cu untura am asezat rulada, alaturi de alte bucati de friptura pe care le-am dat cu condimente pentru miel.

Ceapa verde ( 2 fire)am taiat-o oblic de vreo 1,5 cm, iar 3 catei de usturoi marunt, apoi le-am raspandit peste friptura, adaugand deasupra cateva bucatele de unt (untura).

Vasul l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pina se partunde bine friptura.

Spanacul se curata de codite, se spala si se lasa la stors.

Ceapa  si ceapa verde ramasa le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei.Am adaugat spanacul rupt in bucati cu mana si usturoiul ramas pisat, am amestecat si am lasat sa se caleasca cateva minute.

Cartofii noi se curata de coaja, se spala bine si se fierb in apa cu sare cam 10 minute. Nu trebuie sa fie fierti de tot.Ii lasam sa se scurga bine de apa.

Punem la incins ulei de masline ( care se potriveste mai bine cartofilor noi, fiind mai aromat) peste care rasturnam cartofii bine scursi de apa.Ii lasam sa se rumeneasca 10 minute pe toate partile, dupa care adaugam mararul verde tocat si ii amestecam bine.

Rulada gata facuta o taiem felii si o servim alaturi de cartofii noi si spanacul facut.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de miel cu spanac si cartofi noi cu marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Postat de Sylvia

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

     Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un...

Citeste continuarea

Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow

Rulada de miel cu hribi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru că am folosit o bucată dintr-o coastă de miel, am început prin a dezosa. Am condimentat-o, apoi am uns-o bine cu tahini. Am rulat-o, după care am pus-o în caserola pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2012, 08:31

neatza!Duminica frumoasa!
Grozava reteta
la 08.04.2012, 09:10
delicios!!!
la 08.04.2012, 09:41
imi place carnea de miel la nebunie... si cartofiorii noi de asemenea... super combinatie...
la 08.04.2012, 10:04
bun bun
la 08.04.2012, 11:07
arata minunat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking