Rulada de pui la cuptor

Postat de privatelaura in Pui
14 Iun 2013 | 9446 vizualizari
Rulada de pui la cuptor

Imi plac mult ruladele din carne gatite la cuptor. sunt gustoase si in plus nu contin atatia aditivi precum cele din comert. o rulada simplu de facut si intr-adevar proaspata!

Ingrediente

  • doua bucati piept de pui dezosat (aprox. 1kg)
  • cateva felii prosciutto
  • sare
  • oregano
  • 4-5 lg sos soia
  • 4-5 lg ulei masline
  • rozmarin
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se transeaza astfel incat sa obtinem o singura fasie mare. Presaram un pic de ulei masline, sare, oregano si sos soia. Adaugam cateva felii de prosciutto peste piept, sa il acoperim in intregime, apoi incepem de la un capat sa rulam cu totul. Daca este necesar, puteti lega cu snur sau o sforicica. La mine, nu a fost nevoie. Procedam la fel si cu cea de-a doua bucata de piept.

Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de rulada si stropim cu putin sos soia, ulei masline, presaram putin rozmarin, sare si acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider cam pentru 2 ore.

Dupa ce a stat la frigider, aprindem cuptorul, scoatem tava cu rulade, indepartam folia si o bagam in cuptor. Adaugam o cana de apa in tava si lasam la copt, la foc potrivit.

Din cand in cand, stropim ruladele cu sosul din tava. Lasam la copt cam o ora, o ora si ceva, pana se rumenesc frumos.  Se scot din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se portioneaza si se stropesc cu un pic de sos. Se pot servi cu garnitura de piure de cartofi sau amestec de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptor

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel. Desfacem usor ambele bucati ca sa fie mai subtirele, le batem usor cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare, sa nu il rupem. Condimentam cu...

Citeste continuarea

Rulada din piept de pui cu muschi Azuga si cartofi, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Rulada din piept de pui cu muschi Azuga si cartofi, la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pieptul de pui se cresteaza, se bate cu ciocanul pentru friptura, se spala si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 11:53
gata Laura, ai intrat in paine cum s-ar spune
la 14.06.2013, 11:56
tare bine arata
la 14.06.2013, 11:57
Ela, trebuie sa mai si gatesc iar daca scapa nearsa mancarea...cu atat mai bine
la 14.06.2013, 11:57
Any
la 14.06.2013, 12:02
super buna rulada ta

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking