Ingrediente
- aluat foietaj cca. 400 g.,
- carne tocată amestec 800 g .,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- praz 1 bucată,
- ouă 3 bucăți,
- cașcaval cca 150 g.,
- gălbenuș pt uns 1 bucată,
- ulei de măsline 2 linguri,
- mărar 1 legătură,
- semințe de susan, mac și in cca. 1 lingură din fiecare,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare
Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.
Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat, lasăndu-se la fiert, la foc mediu, neacoperit, cca. 15 minute până scade zeama. Se lasă la răcit apoi se amestecă cu ouăle bătute.
Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune carnea pe fâșia din mijloc, netăiată, feliil de cașcaval și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară semințele de susan, mac și in. Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.
Se taie rece și se servește. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din foietaj cu carne și praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|