Rulou de dovlecel si bacon

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
4 Iul 2014 | 6292 vizualizari
Rulou de dovlecel si bacon

Perfect pentru un platou cu aperitive . Numai sa incercati sa-i taiati mai uniform decat mine :d

Ingrediente

  • 2 dovlecei zuchinii
  • 100 gr bacon feliat foarte subtire
  • 50 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Incepem prin a spala si curatata dovleceii . Fiecare dovlecel il taiem pe lungime in fasii subtiri (eu am taiat doi dovlecei in 9 felii ) .

Fiecare felie o asezonam cu sare (nu multa ) si ii lasam sa stea putin asa.

Intr-o tava pe ochiul aragazului punem uleiul la incins , si cand este incins prajim bucatile de dovlecel pe o parte si pe alta , pana se inmoaie putin si capata putina culoare. Le scoatem pe servetel ca sa se absoarba uleiul in exces.

Cand sunt inca caldute luam cate o fasie de dovlecel si una de bacon si le rulam impreuna. Infingem intr-o frigaruie ( eu am pus cate 3 rulouri pe un bat de frigaruie ) si asezam intr-o tava pe care o putem pune in cuptor .

Procedam la fel pana terminam toate .

Dam tava la cuptor pentru 20 minute , maxim si lasam la racit .

Servim alaturi de alte aperitive pe un platou sau ca atare impreuna cu un sos de usturoi cu smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de dovlecel si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri de legume cu bacon si cascaval

Postat de Bunica

Rulouri de legume cu bacon si cascaval

Vanata se taie pe lungime in felii subtiri si se pun in apa su sare pentru 20 min. Dovlecelul taiat felii subtiri pe lungime,se sareaza si se lasa 10 min.Dupa 10 min.se scurg de zeama lasata,se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2014, 11:23
deliciosi
la 04.07.2014, 11:29
Imi place ca folositi dovlecelul in meniuri ,
la 04.07.2014, 11:29
Si eu m-am gandit sa prepar asa ceva
la 04.07.2014, 11:36
multumesc fetelor
la 04.07.2014, 11:36
Maria , eu am avut un stres mare si nu am avut rabdare sa ii feliez perfect egali , dar au fost bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking