Rulouri bicolore de post cu dulceata

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
16 Apr 2016 | 3532 vizualizari
Rulouri bicolore de post cu dulceata

un desert de post satios si tare gustos ;)

Ingrediente

  • 2 cuburi de drojdie proaspata
  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 500 ml apa calduta
  • 200 gr. margarina
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • putina nuca de cocos
  • pentru uns: cca 70ml apa rece+1 lingurita faina+un praf turmeric
  • zahar pudra

Mod de preparare

Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator.

Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam.

Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua.

Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin o ora.

In cealalta jumatate de aluat incorporam pudra de cacao, asa incat aluatul va capata culoare inchisa. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam,la fel ca si pe cel simplu la dospit o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Preparam amestecul de apa, faina si turmeric intr-un castronel.

Intindem pe masa de lucru infainata ambele aluaturi separat, apoi decupam cercuri de aceeasi marime.

Suprapunem aluat maro peste cel deschis la culoare,punem putina dulceata si rulam, obtinand astfel rulourile pe care le vom aseza in tavi tapetate cu hartie de copt.

Ungem rulourile cu amestecul obtinut din apa+faina+turmeric, apoi presaram nuca de cocos si dam tavile la copt pentru 25-30 minute.

Scoatem rulourile din tava pe un platou, le pudram cu zahar pudra cat sunt fierbinti sa se lipeasca zaharul de ele.

Lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri bicolore de post cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi in crusta de mustar

Postat de caroline

Cartofi in crusta de mustar

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii fierbem pentr circa 15 minute. Intr-un bol mic punem mustarul.Putin cite putin adaugam uleiul...

Citeste continuarea

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Postat de merisor67

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2016, 20:42
Minunate!
la 16.04.2016, 20:44
Tricolore n-ai?
la 16.04.2016, 21:00
la 16.04.2016, 21:03
la 16.04.2016, 21:24

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking