Rulouri cu frisca

Postat de marieta in Prajituri
19 Aug 2011 | 22669 vizualizari
Rulouri cu frisca

un pic de lucru la aceste rulouri cu frisca, dar merita!!!

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 2 pahare de apa minerala,
  • 1 pahar de ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 praf de copt,
  • 2 oua,
  • un pachet de unt,
  • faina cat cuprinde(cam 1 kg de faina).
  • 2 plicuri de frisca light
  • 2 pahare de lapte rece
  • 2 plicuri de intaritor de frisca
  • cateva lingurite de fructoza.

Mod de preparare

Preparare Rulouri cu frisca

Pentru aluat se bat ouale cu sarea, praful de copt, apa si uleiul, apoi se pune faina pana iese un aluat bun de lucrat cu el. Se intinde tot aluatul intr-o foaie subtire. Untul se imparte in 3 parti egale. Se unge foaia intinsa cu o bucata de unt, se intinde egal pe toata suprafata, apoi se indoaie in forma de plic. Se da la frigider 20 de minute, apoi se scoate, se intinde aluatul din nou intr-o foaie si iar se intinde untul pe foaie,se da la rece. Se face aceasta operatiune de 3 ori si dupa fiecare se lasa 20 de minute la frigider.

Se scoate de la rece, se taie in 4 bucati egale. Se ia fiecare bucata se intinde in foaie subtire si se taie fasii. Fasiile se ruleaza pe forme (eu am de lemn) unse cu ulei. Se coc la foc potrivit, apoi se umplu cu frisca batuta cu lapte si intaritor. Se pudreaza cu zahar pudra.

Rulourile cu frisca se tin la rece.

Mie mi-a ramas putin aluat din care am facut si o foaie de cremnsnit, am facut o crema din 2 plicuri de budinca, 1litru de lapte, 2 linguri de faina si o lingura de unt, fructoza dupa gust. Deasupra am pus firmituri din rulourile care mi s-au spart, asa nu am aruncat nimic si am avut 2 feluri de prajituri :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort aniversar Skittles cu afine

Postat de anuta

Tort aniversar Skittles cu afine

Se pregateste o forma de tort cu diametrul de 23 cm. Biscuitii se maruntesc si se amesteca cu untul si ciocolata topita la microunde si miezul de nuca prajit si maruntit. Se intinde aluatul...

Citeste continuarea

Prajitura Quiky

Postat de anuta

Prajitura Quiky

Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2011, 16:33
la 19.08.2011, 16:48
Marieta , ptr a nu mai munci atat , putem lua rulourile din comert
daaaaaaaaaaaaa , da' tu esti adevarata
la 19.08.2011, 16:49
vreau si eu macar unul
la 19.08.2011, 16:56
delicioase
la 19.08.2011, 16:57
super delicioase!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking