Ingrediente
- 1 pachet foi pentru placinta
- 200 gr. frunze de spanac spalate si uscate
- 250 gr.de branza feta
- 1 ou mare,batut
- marar si patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- sare de mare si piper
- 150 gr. de unt topit
Mod de preparare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incingem uleiul si adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie.Se scoate intr-o strecuratoare ,se apasa cu o lingura sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.Tocam marunt spanacul si il punem intr-un bol mare .
Preincalzim cuptorul la 200 de grade.Sfaramam branza feta peste spanac si adaugam oul,verdeturile tocate,sare si piper .
Lucram cu cate doua foi odata ,pastrandu-le pe celelalte acoperite cu un servet de bucatarie ,pentru a nu se usca. Ungem cu unt topit prima foaie si apoi o punem si pe a doua peste prima si ungem. Taiem foile pe lung ,in doua,punem o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat ,lasam o margine de 2 cm. pe ambele parti.Rulam aluatul peste umplutura cat sa o inchidem,apoi pliati ambele capete si continuati sa rulati,ca si cum ati face o tigareta. Repetati procesul cu celelalte foi.
Dati rulourile la cuptor 20-30 de minute ,pana cand devin fragede si rumene.
Sfat : Nu frecati , ca mine, branza cu spanacul , amestecati lejer cele doua ingrediente .
Optional am folosit seminte de susan dupa ce am uns rulourile cu galbenus batut.
Bune-bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu spanac si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|