Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz

Postat de lilik in Paste
18 Oct 2012 | 36401 vizualizari
Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz

Nu stiu cum altfel sa le numesc....zilele trecute am facut lasagne si mi-au ramas cateva foi si astazi le-am gasit intrebuintare..rezultatul a fost grozav..

Ingrediente

  • foi pentru lasagne(eu am avut 10 bucati putin mai mari decat palma)
  • felii de sunca (cate foi de lasagne atatea felii de sunca)
  • cascaval feliat(tot cat foile de lasagne la numar)
  • parmezan ras
  • Pentru sosul bechamel roz:
  • 30 gr faina
  • 30 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri passata de rosii
  • piper,sare
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa.

Intre timp pregatim sosul bechamel:

punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de colorare,apoi punem laptele si passata de rosii(amestecam mereu).Lasam sa fiarba la foc pana incepe sa se ingroase,apoi potrivim de sare si piper si punem putina nucsoara,dupa care dam deoparte.

Luam cate o foaie si o presaram cu parmezan ras,apoi punem o felie de sunca si una de cascaval,dupa care rulam.

Procedam astfel pana terminam foile.

Luam o tava(eu am folosit una patrata de 20 cm) si punem pe fund un strat subtire de sos bechamel,dupa care asezam rulourile unul langa altul,apoi acoperim cu restul de sos si presaram parmezan ras dupa plac.

Dam tava la cuptor la 180° timp de 20-25 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),dupa care lasam 5-10 minute sa se racoreasca.

Servim cu mare pofta!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat

Postat de Angelica

Placinta cu carne de porc si paste sub capac de aluat

Aluat: 1.Punem faina inr-un castron si facem in mijloc o adancitura  in care punem galbenusul, sarea, zaharul si uleiul de masline. 2.Amestecam pentru inceput usor cu o lingura dupa...

Citeste continuarea

Taitei cu varza calita

Postat de panacris

Taitei cu varza calita

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2012, 15:52
Faina reteta
am facut si eu asa ceva dar inca nu am postat , e in , arhiva ''
la 18.10.2012, 16:01
Mihaela saru'mana
pai nu le tine la arhiva bucura-ne si pe noi cu deliciile tale
la 18.10.2012, 16:05
De-abia astept sa fac si eu reteta asta asa ca ---> la favorite cu ea
la 18.10.2012, 16:15
super ideea! Pot gusta putin din ce-ai gatit?
la 18.10.2012, 16:19
promit , am cu carnaciori , ricota si spanac

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking