Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz

Postat de lilik in Paste
18 Oct 2012 | 36387 vizualizari
Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz

Nu stiu cum altfel sa le numesc....zilele trecute am facut lasagne si mi-au ramas cateva foi si astazi le-am gasit intrebuintare..rezultatul a fost grozav..

Ingrediente

  • foi pentru lasagne(eu am avut 10 bucati putin mai mari decat palma)
  • felii de sunca (cate foi de lasagne atatea felii de sunca)
  • cascaval feliat(tot cat foile de lasagne la numar)
  • parmezan ras
  • Pentru sosul bechamel roz:
  • 30 gr faina
  • 30 gr unt
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri passata de rosii
  • piper,sare
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa.

Intre timp pregatim sosul bechamel:

punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de colorare,apoi punem laptele si passata de rosii(amestecam mereu).Lasam sa fiarba la foc pana incepe sa se ingroase,apoi potrivim de sare si piper si punem putina nucsoara,dupa care dam deoparte.

Luam cate o foaie si o presaram cu parmezan ras,apoi punem o felie de sunca si una de cascaval,dupa care rulam.

Procedam astfel pana terminam foile.

Luam o tava(eu am folosit una patrata de 20 cm) si punem pe fund un strat subtire de sos bechamel,dupa care asezam rulourile unul langa altul,apoi acoperim cu restul de sos si presaram parmezan ras dupa plac.

Dam tava la cuptor la 180° timp de 20-25 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),dupa care lasam 5-10 minute sa se racoreasca.

Servim cu mare pofta!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de paste cu legume, masline si mozzarella

Se pun apa si sarea intr-o oala la foc si cand dau in clocote se adauga pastele, fierbandu-le conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun apoi intr-o sita si se clatesc cu apa rece....

Citeste continuarea

Noodles cu legume si sos de soia

Postat de AlexTeacher

Noodles cu legume si sos de soia

Incepe prin a pune taiteii de orez la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute. Procedeaza la fel si cu urechile de lemn.  Taie morcovii si ardeii batonete. Morcovii trebuie sa fie mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2012, 15:52
Faina reteta
am facut si eu asa ceva dar inca nu am postat , e in , arhiva ''
la 18.10.2012, 16:01
Mihaela saru'mana
pai nu le tine la arhiva bucura-ne si pe noi cu deliciile tale
la 18.10.2012, 16:05
De-abia astept sa fac si eu reteta asta asa ca ---> la favorite cu ea
la 18.10.2012, 16:15
super ideea! Pot gusta putin din ce-ai gatit?
la 18.10.2012, 16:19
promit , am cu carnaciori , ricota si spanac

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking