Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

Postat de andaoana in Dulciuri
22 Iun 2018 | 2225 vizualizari
Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

O reteta pentru un aperitiv gustos si destul de rapid mai ales ca am avut ca si ajutor condimente de la Delikat. Am folosit la acest preparat ierburi italiene cu care am aromatizat branza.  

Ingrediente

  • 2 dovlecei / zucchini
  • 250 gr branza de vaca/ ricotta
  • 100 gr branza telemea
  • 1 cutiuta ciuperci shimeji albe (150 gr)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • condiment amestec de ierburi italiene

Mod de preparare

Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana s-au inmuiat putin si au capatat acele dungi de la grill).

Am gatit toate feliile de dovlecel si le-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie antiaderenta si incalzita bine, am pus ciupercile shimeji si putina sare. Ele cand se gatesc, lasa putina apa si este suficienta ca sa se gateasca bine. Am pus peste ele 2 catei mici de usturoi pisat si le-am lasat la  racit.

Intr-un bol am amestecat cele doua tipuri de branza pana cand am obtinut o textura fina. Am adaugat ierburile italiene si ciupercile gatite. Trebuie obligatoriu gustat pentru ca e posibil sa mai trebuiasca sare sau sa fie prea sarat. Daca e prea sarat, se mai poate adauga putina branza de vaca.

Se amesteca bine de tot.

Pe un fund de lemn se asaza cate doua felii de dovlecel si peste ele se intinde branza (cam 2 linguri de supa). Se ruleaza usor. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu ierburi proaspete.

Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Muffins cu mere

Postat de Corina33

Muffins cu mere

Se mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe...

Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:10
la 06.07.2018, 09:54
Ce bine arată!
la 06.07.2018, 10:24
la 06.07.2018, 19:48
la 06.07.2018, 20:33

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking