Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

Postat de andaoana in Dulciuri
22 Iun 2018 | 2242 vizualizari
Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

O reteta pentru un aperitiv gustos si destul de rapid mai ales ca am avut ca si ajutor condimente de la Delikat. Am folosit la acest preparat ierburi italiene cu care am aromatizat branza.  

Ingrediente

  • 2 dovlecei / zucchini
  • 250 gr branza de vaca/ ricotta
  • 100 gr branza telemea
  • 1 cutiuta ciuperci shimeji albe (150 gr)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • condiment amestec de ierburi italiene

Mod de preparare

Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana s-au inmuiat putin si au capatat acele dungi de la grill).

Am gatit toate feliile de dovlecel si le-am lasat deoparte.

Intr-o tigaie antiaderenta si incalzita bine, am pus ciupercile shimeji si putina sare. Ele cand se gatesc, lasa putina apa si este suficienta ca sa se gateasca bine. Am pus peste ele 2 catei mici de usturoi pisat si le-am lasat la  racit.

Intr-un bol am amestecat cele doua tipuri de branza pana cand am obtinut o textura fina. Am adaugat ierburile italiene si ciupercile gatite. Trebuie obligatoriu gustat pentru ca e posibil sa mai trebuiasca sare sau sa fie prea sarat. Daca e prea sarat, se mai poate adauga putina branza de vaca.

Se amesteca bine de tot.

Pe un fund de lemn se asaza cate doua felii de dovlecel si peste ele se intinde branza (cam 2 linguri de supa). Se ruleaza usor. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu ierburi proaspete.

Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trandafiri din aluat de clatite

Postat de Constelatialeu

Trandafiri din aluat de clatite

Am amestecat ouale cu sarea si zaharul valinilat, apoi am adaugat faina si am subtiat cu lapte, Am obtinut un aluat cu o consistenta mai mare decat cea a clatitelor, apoi am adaugat ciocolata...

Citeste continuarea

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Postat de Dya

Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:10
la 06.07.2018, 09:54
Ce bine arată!
la 06.07.2018, 10:24
la 06.07.2018, 19:48
la 06.07.2018, 20:33

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking