Rumos-pupos

Postat de misha71 in Prajituri
4 Ian 2010 | 17610 vizualizari
Rumos-pupos

A se citi rumosh-puposh. In poza este cea cu zahar pudra. Cealalta, cu glazura de cacao este prajitura cu mac.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6-7 linguri nuci macinate
  • 1 virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 15 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 125 g margarina
  • Pentru ornat:
  • 10 albusuri
  • 2 cani (de 250 ml) cu zahar
  • Blatul se insiropeaza cu 250 ml rom (NU esenta)

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, bicarbonatul si nucile. Se toarna in tava in care ati pus hartie de copt si se pune la cuptor la foc mic spre mediu.

Crema: Galbenusurile, laptele, zaharul si cacao se amesteca si se fierb pe baie de aburi. Dupa ce s-a legat, se ia crema de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi untul si margarina si se freaca foarte bine.

Ornarea: Se bat albusurile cu o cana si jumatate de zahar pe baia de aburi pana se intaresc foarte bine. Separat se topeste jumatatea de cana de zahar ramasa pana ajunge la culoarea caramelului, apoi cu multa grija se adauga peste albus si se bate incontinuu si repede.

Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua si se insiropeaza cu 250 ml de rom (NU esenta). La mijloc se pune crema si se orneaza cu compozitia de mai sus sau cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rumos-pupos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Postat de Zamfira

Prajitura cu crema de lamaie si glazura de ciocolata

Pregătim cele 3 foi de prăjitură Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3...

Citeste continuarea

Negresa cu crema de dovleac

Postat de oanapl

Negresa cu crema de dovleac

Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2010, 23:00
cred ca este o reteta ungureasca, insa nu bag mina in foc
la 04.01.2010, 23:34
Misha, pai si poze?
la 05.01.2010, 09:40
reteta asta o asteptam, am convins-o sa apara aici..hai ca ai si poza, stiu eu
la 05.01.2010, 09:48
Ancutza, trimit o bere pe email
la 05.01.2010, 11:52
Misha, pune poza cu prajituricile pe farfurie Iamiii

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking