Saculeti cu mere insiropati

Postat de laylalala in Prajituri
24 Apr 2010 | 3678 vizualizari
Saculeti cu mere insiropati

Ingrediente

  • 6 foi de placinta
  • 100 gr unt, topit
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 kg mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • 150 gr stafide inmuiate in rom apoi scursePentru sirop
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 gr miere

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 220⁰C.
Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri de zahar cu coaja rasa de portocale si scortisoara.
Pentru un saculet, se intinde o foaie de placinta.Se unge cu unt topit apoi se presara cu 2 linguri zahar aromat.Se aseaza 1 lingurita de amestec cu mere pe mijlocul unei laturi ai foii, lasand o margine de aprox. 5 cm.Se aseaza marginea peste umplutura si se ruleaza 1 data.Se mai pune 1 lingurita de amestec cu mere, tot in mijloc, peste cealalta umplutura (care acum este acoperita de un strat de foaie de placinta), iar apoi se ruleaza 1 data.Se repeta procedura pana cand se ajunge la capatul foii.Se va obtine o rulada ce va avea umplutura doar in mijloc.Se iau marginile neumplute, se ridica deasupra umpluturii si se se strang, astfel incat sa se obtina un saculet.Se repeta procedura cu foile si umplutura ramasa.
Saculetii se dau la copt 30-35 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocanti.
Intre timp, se prepara un sirop.Intr-o cratita,pe foc potrivit, se pune zeama de la mere pastrata impreuna cu zeama de portocala si mierea si se fiarbe pana cand se obtine consistenta unui sirop.
Dupa ce saculetii s-au copt, se scot si cat sunt fierbinti, se toarna siropul cald peste ei.
Saculetii se pot servi alaturi de o cupa de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saculeti cu mere insiropati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Eierschecke-Prajitura Corinutei

Postat de cris2711

Eierschecke-Prajitura Corinutei

1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se...

Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata alba si dulceata de capsuni

Ganache de ciocolata alba: Incepem cu prepararea cremei pentru ca trebuie sa stea macar cateva ore la frigider. Intr-un vas cu fundul mai gros punem frisca lichida si ciocolata alba rupta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 11:15
la 25.04.2010, 23:34
PAPA BUN

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking