Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant

Postat de susu in Prajituri
17 Mai 2010 | 15379 vizualizari
Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant

Salam de biscuiti reteta Un desert care ne aminteste de copilarie, era des preparat in casa de bunicile noastre si noi copiii il savuram cu placere

Ingrediente

  • Salam de biscuiti reteta
  •   500 g biscuiti
  • 125 ml lapte
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr nuca cocos
  • Zahar vanilat
  • Esenta de rom dupa gust
  • 3 linguri cacao
  • Zahar pudra dupa gust
  • Stafide
  • Rahat
  • Nuci  

Mod de preparare

Salam de biscuiti reteta

Biscuitii se pun in folie de plastic si se sfarama cu facaletul. Se incalzeste laptele cu esentele. Stfidele se lasa jumatate de ora in esenta de rom sa se hidrateze. Se adauga laptele caldut peste biscuiti , cacaoa, rahatul taiat cuburi mici , stafidele scurse, nucile taiate mai marunt, se amesteca si se face o pasta mai groasa care se poate intinde. Se gusta sa vedem daca mai trebuie zahar. Separat  se amesteca zahar pudra cu untul  si nuca de cocos pana se face spuma. Se intinde crema de unt peste crema cu cacaoa si se ruleaza. Se pune in folie de plastic pana a doua zi cand se taie si se da prin cocos. Se poate pune la mijloc sau prin crema de cacaoa bucati mai maricele de biscuiti, nuci si rahat sa se vada frumos cand se taie sau se pot pune banane intregi pe lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa cu bezea, ciocolata si migdale

Postat de merisor67

Negresa  cu bezea, ciocolata si migdale

Pentru blat, untul trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si ouale. Mixam untul cu zaharul, pe care il rasnim sa fie pudra, pana devine spumos. Adaugam putina sare si incepem sa punem...

Citeste continuarea

Cosulete cu gem

Postat de RuxyRux

Cosulete cu gem

Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute.  Se prepara blatul: se amesteca toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2010, 08:25
ce bn arata
la 17.05.2010, 10:55
si eu atentez la o feliuta
la 17.05.2010, 18:00
foarte frumos si bun.......asa este Susu, acest desert imi aduce si mie aminte de copilarie...................
la 17.05.2010, 19:40
O bunatate,vorba lui Medi,imi aduce aminte de perioada din liceu,cand imi luam de la cofetarie mereu cate ceva dulce si salamul de biscuiti era preferatul meu.Felicitari draga Susu,ai 5 furculite de la mine.
la 17.05.2010, 22:30
Multumesc Dicarmencitta. Mai luam si prajitura cartof care tot pe acolo era cam aceeasi compozitie.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking