Salată Boeuf (cu piept de pui)

Postat de alice_ciobanu in Salate
30 Apr 2011 | 41728 vizualizari
Salată Boeuf (cu piept de pui)

Nu voi intra în foarte mari detalii în privinţa salatei acesteia, doar că noi o facem în mod frecvent cu carne de pui, adică piept de pui, iar zarzavatul îl fierbem în coajă.

Ingrediente

  • un piept de pui fiert, dezosat şi dezpieliţat
  • 300 gr pătrunjel rădăcină
  • 500 gr morcov
  • 500 gr cartofi
  • o cutie mare de mazăre
  • 2 ouă fierte tare
  • 1 gălbenuş crud
  • castraveţi muraţi (în funcţie de cât de acră sau gustoasă vreţi să fie salata)
  • ulei
  • câteva linguri de muştar

Mod de preparare

Cartofii, morcovul şi pătrunjelul rădăcină, se spală foarte bine, şi apoi se pun în coajă la fiert. Sunt fierţi când furculiţa întră cu uşurinţă, dar mijlocul se simte puţin tare. Se scurg de apă şi se lasă puţin la răcit. Apoi cu un cuţit bine ascuţit se curăţă foarte uşor de coajă. În felul acesta zarzavatul a păstrat mai mult gust, dulceaţa lui nu s-a dus o dată cu zeama fiartă. Pieptul de pui se fierbe fără pieliţă, şi apoi se scoate carnea de pe oase.

Zarzavatul fiert, castraveţii muraţi, pieptul de pui se taie, toate cu răbdare, în bucăţi potrivite ca mărime cu bobul de mazăre. Se amestecă toate cu mazărea scursă, apoi se pun câteva linguri de mustar şi se încorporează maioneza făcută din 2 ouă ouă fierte şi un gălbenuş crud. Se potriveşte totul după gustul fiecăruia cu maioneză şi muştar.

Se pune apoi pe un platou şi se ornează după priceperea fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată Boeuf (cu piept de pui)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de boeuf de Craciun

Postat de reisnaor_2006

Salata de boeuf de Craciun

            Legumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost...

Citeste continuarea

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Postat de gicuta69

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Am spalat pieptul   de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2011, 13:17
foarte frumoasa prezentarea!!!!
la 30.04.2011, 13:24
ce frumos ai ornat-o!
la 30.04.2011, 13:38
Delicios ornat frumos
la 30.04.2011, 13:51
foarte frumos ai ornat-o
la 30.04.2011, 14:03
Ce poienita frumoasa

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking