Salata calda cu ficatei si mere

Postat de Oana in Ficat
27 Mai 2012 | 4516 vizualizari
Salata calda cu ficatei si mere

O nebunie de gusturi, extrem de delicios!

Ingrediente

  • 500 g ficatei de curcan
  • 2 linguri vin rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingurita de cimbru uscat
  • o foaie de dafin
  • 2 mere verzi
  • 25 g unt
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • o steluta de anason
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • cateva frunze de salata creata
  • 2 linguri de marar verde tocat fin

Mod de preparare

Ficateii se curata, se spala si se scurg bine. Se amesteca cu otetul balsamic si vinul, cimbru si foaia de dafin si se lasa sa se marineze jumatate de ora. Intre timp se curata ceapa si se taie rondele fine. Se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se adauga ceapa, amestecand din cand in cand, ana se inmoaie si se rumeneste usor. Se scoate si se tine la cald. 

Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot cotoarele si se taie apoi felii. Se topeste untul intr-o craticioara si se adauga merele, steluta de anason si zeama de lamaie. Se amesteca usor si se lasa pe foc 5 minute sa fiarba, pana merele se inmoaie usor. Se opreste apoi focul si se acopera craticioara.

Se scot ficateii din marinata, se usuca cu un servet de hartie. Se incing 2 linguri de ulei in tigaie, se adauga ficateii si se presara sare. Se rumenesc pe ambele parti, apoi se adauga ceapa si se amesteca bine 2 minute. Se rastoarna ficateii intr-un castron, se adauga merele, mararul tocat si se amesteca usor.

 

Marinata de la ficatei se rastoarna in tigaie si se da in clocot.

Se aseaza ficateii pe frunze de salata si se stropeste cu marinata calda. Am servit alaturi un piure pufos de cartofi. O minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu ficatei si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Postat de rocsi_1612

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Gnocchi: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o oala cu apa la fiert si putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Cartofii...

Citeste continuarea

Pate din ficat de pui

Postat de licurici_lra

Pate din ficat de pui

  Ficateii se spala si se curata bine, apoi se lasa 30 min in lapte. Se scurg bine de lapte si se pun pe foc, impreuna cu 50 g unt, pentru cateva minute, pana se albesc pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2012, 21:01
Ce pofta mi-ai facut, tare bine arata!
la 27.05.2012, 21:01
ce bine arata
la 27.05.2012, 21:23
nu-s ficateii favoritii mei,dar tare bine arata mancarea ta
la 27.05.2012, 21:30
buna
la 27.05.2012, 22:09

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking