Salata calda de ardei copti si rosii

Postat de giacodrescu in Salate
3 Noi 2010 | 5057 vizualizari
Salata calda de ardei copti si rosii

Foarte buna ca garnitura la preparate din carne rosie sau drept salata, alaturata oricarui fel de mancare mai gras :)

Ingrediente

  • 4 ardei capia
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa potrivita
  • un pumn de masline
  • o bucata de carne sau branza feta
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper
  • busuioc

Mod de preparare

Se pun la cuptor intregi rosiile si ceapa curatata. Daca alegem sa punem carne, o punem in tigaie, cu un strop de ulei si capac, sa se faca in abur.

Ardeii se taie in doua, pe lungime si se scot cotorul si semintele. Se pun pe o plita incinsa si se intorc de pe o parte pe cealalta pana se moaie putin si capata aroma. Cand vedem ca a inceput sa li se inegreasca pe alocuri partea exterioara ii scoatem si ii punem pe o farfurie sa se raceasca putin.

Se taie ardeii in feliute transversale, lasandu-i in jumatati cum sunt, si se aseaza pe un platou sau farfurie. Se presara bucatele de masline, asa cum le taiem de pe sambure.

Cand pielita rosiilor a inceput sa crape si ceapa sa aiba portiuni maronii, le scoatem. Taiem rosiile marunt, obtinand aproape o pasta, pe care o imprastiem peste ardei si masline. Taiem si ceapa cat mai marunt si o punem deasupra.

Daca am ales carnea, o punem acum deasupra salatei, cu tot cu sosul pe care l-a lasat in tigaie. Altfel, presaram branza feta, dupa gust.

La sfarsit, aruncam peste salata putin ulei de masline, sare, piper si presaram busuioc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de ardei copti si rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Postat de RODIMUR

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este...

Citeste continuarea

Salata pentru Anul Nou – “Advent”

Postat de camelia75

Salata pentru Anul Nou – “Advent”

1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef. 2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici. 3.Broccoli se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2010, 15:20
ce mult imi place!!!5 furcu de la mine!
la 03.11.2010, 15:21
ce bine ca sunt primaimi place salata asta
la 03.11.2010, 15:21
Cred ca este buna.Sper ca acum se vad si furcile.
la 03.11.2010, 15:22
Na ca nu sunt prima, mi-a luat-o vanilla inainte nui nimic ca sunt prima care iti ureaza:bine ai venit in gasca noastra
la 03.11.2010, 15:37
Bine v-am gasit

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking