Salata cu ciuperci, carne si oua

Postat de Lena in Salate
12 Mai 2009 | 17866 vizualizari
Salata cu ciuperci, carne si oua

Este o salata cu ingrediente simple si accesibile, o combinatie care de obicei nu da gres. O singura imbunatatire la ea ar fi sa mai adaugati porumb din conserva ca sa fie mai "usoara". Mai deosebit ar fi modul ei de asamblare, mi-o placut foarte mult - arata chiar apetisant.

Ingrediente

  • piept de pui - 1 buc
  • ceapa - 2 buc
  • ciuperci la conserva - 2 borcane de 300g
  • oua- 5 buc
  • frunze de la o salata
  • castraveti- 3 bucati
  • maioneza - 200g

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se spala bine, se pune la fiert aproximativ 30-40 de min. Apoi se lasa la racit pe o farfurie.

2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand se rumeneste usor, se adauga ciupercile scurse de apa. Se amesteca bine.

3. Lasati ciupercile 10 min sa se caleasca impreuna cu ceapa. Dupa 10 min, se scoate amestecul de ciuperci si ceapa intr-un bol in care se va amesteca salata, ca sa se racoreasca.

4. Ouale se fierb tari, se lasa sa se racoreasca in apa rece, dupa care se curata.

5. Carnea se taie marunt si se adauga peste ciuperci.

6. Ouale se taie marunt si se adauga la restul ingredientelor.

7. Se adauga maioneza, se amesteca bine. Aveti grija sa nu puneti prea multa. Cum am spus mai sus,  puteti adauga aici si porumb la conserva, sa fie mai usoara.

8. Frunzele de salata se spala bine si se aranjeaza pe o farfurie.

9. Castravetii se spala si se taie subtire de-a lungul lor.

10. In mijlocul frunzelor de salata se pune amestecul de salata. Bucatile de castraveti se aranjeaza imprejurul salatei, formand un fel de trandafir verde, sau un fel de varza :)

11. Asa ar trebui sa arate varianta finala.

Este foarte buna si satioasa, recomand sa o incercati.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ciuperci, carne si oua" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata Caprese

Postat de RuxyRux

Salata Caprese

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...

Citeste continuarea

Salata cu paste si ton

Postat de Bucataras

Salata cu paste si ton

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2009, 01:24
Iamiiiii Chiar arata suuper!
la 13.05.2009, 09:06
Apetisant si foarte aratos ! Felicitari !
la 13.05.2009, 12:08
arata fff bine
la 26.02.2010, 15:44
nota 10 atat pentru reteta cat si pentru prezentare
la 14.03.2012, 18:29
superba salata dar si prezentarea...

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking