Salata cu flori

Postat de Roda in Salate
14 Mai 2009 | 5475 vizualizari
Salata cu flori

Ati incercat vreodata gustul florilor?Exista flori comestibile ,la fel de delicioase pe cat sunt de frumoase.

Ingrediente

  • 150g.salata verde,
  • 1/2 castravete,
  • 2 ardei grasi(verde si rosu),
  • 3 rosii,
  • 6 ciuperci,
  • flori de mar,
  • flori de marar,
  • condurasi,
  • alior,
  • galbenele,
  • 3 linguri otet,
  • 1/2 lingurita mustar,
  • zahar,
  • sare,
  • piper,
  • 5 linguri ulei;

Mod de preparare

1.Se curata salata si legumele , se spala si se taie.Castravetii se taie rotocoale,ardeii in fasii,rosiile in sferturi, ciupercile in jumatati ,iar salata verde se rupe in bucati cu mana.Florile se spala si se tamponeaza cu un servetel.

2.Se prepara vinegreta din otet ,mustar,zahar, sare, piper si ulei.Se amesteca cu legumele ,se pun intr-o salatiera  si se aseaza florile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu flori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu capsuni, crema de vanilie si apa de trandafiri

Postat de ancutsa

Desert tarta cu capsuni, crema de vanilie si apa de trandafiri

   Blatul de tartă: Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul rece, apoi se amestecă cele două ingrediente, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă un...

Citeste continuarea

Oua prajite in stil turcesc cu sos de iaurt si unt picant

Postat de Satisfyyourcravings

Oua prajite in stil turcesc cu sos de iaurt si unt picant

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt si se pastreaza la frigider pana in momentul serviirii.  Se incalzeste uleiul de masline/cocos si untul intr-o cratita mica si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2009, 08:58
Interesanta reteta ! N-am mai auzit niciodata de o asemenea salata. Eu cand eram mica mancam flori de salcam
la 15.05.2009, 11:00
Nu numai ca am auzit, dar am si mancat.Sunt super!Florile de salcam le fac pane sau le folosesc in gogosi.Cele de mar sunt dulci la gust si dau gust si aroma oricarei salate.Bravo, Roda!
la 15.05.2009, 16:04
Eu le mancam direct din copac Ce mai, alte vremuri, nu era asa praf si poluare. Mancam fructele direct din pom, le stergeam doar putin de haine.
la 15.05.2009, 21:11
Da, asa a fost pe vremuri.Acum, trebuie sa spalam bine si florile , si fructele inainte de a le manca.Imi place sa gatesc cu flori.Cu violete fac prajituri, trandafirii ii fac pane sau supa-crema de trandafiri,florile de dovlecel le prepar umplute-voi posta o reteta in acest sens-sau taiate si incorporate in aluat de clatite.Tot in aluat de clatite folosesc florile de salcam ,care au o dulceata aparte.sau in gogosi ca si Magdalena.
la 23.04.2020, 18:15

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking