Ingrediente
- 2 andive potrivite
- 1 morcov
- o ceapa
- un ardei
- castraveti 3-4 de marime medie
- o rosie mare
- 100 gr somon
- ulei masline 2 linguri
- otet balsamic 1 lingura
- branza telemea 50 gr
- samburi de floarea soarelui ( optional )
Mod de preparare
Andivele ca sa nu fie amare trebuie tinute pentru 20 minute in apa rece .
Curatam si feliem morcovii, ceapa, ardeiul , castravetii . Intr-un bol le punem pe toate si presaram putina sare ( atentie la sare , daca branza pe care o veti pune este sarata atunci nu trebuie sare multa , doar foarte putina ) . Taiem si andivele si le adaugam . Peste ele punem otetul balsamic, uleiul de masline si amestecam usor. Taiem si rosia si o punem in bol .
Urmeaza branza taiata cubulete . Toate le amestecam , dar foarte usor ca sa nu se rupa branza si sa nu se zdrobeasca rosia.
Deasupra preasaram samburii de floarea soarelui si punem bucati de somon ( aici este la alegerea d-voastra, se poate pune somon mai mult sau mai putin ) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de andive cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|