Salata de boeuf cu pipote

Postat de Ina in Salate
12 Apr 2010 | 38579 vizualizari
Salata de boeuf  cu pipote

Cum zice mamica mea, "salata asta te scoala din morti" ;) Ma omorati cu numarul de portii, eu nu le numar niciodata!! :D Am vrut sa scriu ca depinde de stomac, dar cereti cifre.... :))

Ingrediente

  • 1 k g pipote de pasare,
  • 1 k g cartofi,
  • 4 morcovi marisori,
  • 2 radacini de pastarnac,
  • 1 telina mica,
  • 2 borcane cu castraveciori acri,
  • delikat,
  • piper macinat,
  • mustar,
  • maioneza,     
  • Pentru decorat :
  • maioneza ( reteta o gasiti in postarea cu demunirea : "maioneza din galbenus crud"
  • masline,
  • castraveti acri si /sau gogosar in otet
  • frunzulite de patrunjel verde,

 

Mod de preparare

Se spala bine pipotele si se pun la fiert, la foc potrivit, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, se taie in cubulete

Se curata si se spala cartofii, morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert  ( cartofii in vas separat ), dupa care se taie si acestea in cubulete.

Se pune totul intr-un lighenas sau castron  mai mare, se adauga castraveciorii taiati ( presati in pumn pentru a indeparta surplusul de zeama).

Se adauga  3-4 linguri de maioneza , 2 linguri de mustar , piper, delikat  si se amesteca bine cu mana( daca se simte compozitia  sfaramicioasa , mai poti pune maioneza, pentru ca amestecul sa nu se desfaca  ) .

Asezam salata  pe un platou, dand ce forma dorim noi 

Intindem  maioneza cu un cutit lat in strat uniform peste forma creata.

Ornam suprafata salatei dupa preferinte si ce avem la indemana: masline, patrunjel verde, castraveciori, gogosar in otet....

Salata capata o savoare deosebita  daca se pastreaza la rece cateva ore (desi  eu nu rezist si pap  si-n timp ce amestec  ingredientele :)) ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf cu pipote" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata Medalion, de post

Postat de RODIMUR

Salata Medalion, de post

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească. Între timp se spală celelalte legume și se...

Citeste continuarea

Salata cu cartofi, masline si somon

Postat de oanapl

Salata cu cartofi, masline si somon

Cartofii se spală bine și se fierb în coajă. Se lasă să se răcească apoi se curăță. Se taie cubulețe de mărime potrivită și se călesc în uleiul de măsline. Ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2010, 20:51
super!cand mai fac,mi le ornezi si mie?)))
la 12.04.2010, 21:04
foarte tare cu pipote nu am facut niciodata, e bn de stiut
la 12.04.2010, 21:04
gaby, vr sa trisezi?!
la 12.04.2010, 21:18
Ah, sa vedeti ce frumos orneaza nepotii mei, am ramas masca!! Pacat ca nu pot pune poza lor aici
la 12.04.2010, 21:35
arata foaaaaaaaaarte apetisant, minunat, merg sa mai mananc ceva acum ca mi s-a facut iar foame

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking