Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

Postat de ctlina in Salate
23 Apr 2015 | 5146 vizualizari
Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata rusească, numită și Olivier. Este un fel de mâncare care acompaniază mesele românilor în ocazii festive. Salata rusească, strămoșul salatei de boeuf, a fost prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă iar în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile s-a pierdut, astfel fiind imposibil să se recreeze un platou de salată rusească după rețeta originală. Originar, rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat,raci etc. Cu timpul s-au înlocuit ingredientele originale cu ingrediente mai ieftine:carne de pui, mazăre și s-a extins în tot estul Europei devenind un fel de mâncare foarte comun în diferite țări precum Rusia sau România și schimbându-și rețeta în funcție de alimentele folosite în gastronomia regională.

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 ardel usor
  • o conserva mica de mazare fina
  • 6-8 castraveciori in otet
  • 250 gr de carne (porc,vita, pui etc.)
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingurita de mustar
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.

Se curata si se lasa sa se raceasca bine.

Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici.

La fel si cartofii si morcovii.

Mazarea se scurge bine.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. 

Se adauga maioneza si mustarul se pune sarea si piperul si se amesteca. 

Se face o forma de dom si se depune pe o farfurie. 

Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta.

 

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Postat de RODIMUR

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este...

Citeste continuarea

Salată de pui cu ciuperci

Postat de panacris

Salată de pui cu ciuperci

Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece asezonat cu puțin delikat, sau sare și piper ;)  Ciupercile curățate se pun la fiert, de asemenea în apă asezonată cu sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 12:47
Buna
la 23.04.2015, 12:54
la 23.04.2015, 13:16
Tare buna e salata asta!
la 23.04.2015, 13:35
Buna!
la 23.04.2015, 13:39

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking