Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

Postat de ctlina in Salate
23 Apr 2015 | 5125 vizualizari
Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata rusească, numită și Olivier. Este un fel de mâncare care acompaniază mesele românilor în ocazii festive. Salata rusească, strămoșul salatei de boeuf, a fost prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă iar în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile s-a pierdut, astfel fiind imposibil să se recreeze un platou de salată rusească după rețeta originală. Originar, rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat,raci etc. Cu timpul s-au înlocuit ingredientele originale cu ingrediente mai ieftine:carne de pui, mazăre și s-a extins în tot estul Europei devenind un fel de mâncare foarte comun în diferite țări precum Rusia sau România și schimbându-și rețeta în funcție de alimentele folosite în gastronomia regională.

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 ardel usor
  • o conserva mica de mazare fina
  • 6-8 castraveciori in otet
  • 250 gr de carne (porc,vita, pui etc.)
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingurita de mustar
  • sare, piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.

Se curata si se lasa sa se raceasca bine.

Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici.

La fel si cartofii si morcovii.

Mazarea se scurge bine.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. 

Se adauga maioneza si mustarul se pune sarea si piperul si se amesteca. 

Se face o forma de dom si se depune pe o farfurie. 

Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta.

 

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata Caprese

Postat de RuxyRux

Salata Caprese

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...

Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

Postat de andaoana

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2015, 12:47
Buna
la 23.04.2015, 12:54
la 23.04.2015, 13:16
Tare buna e salata asta!
la 23.04.2015, 13:35
Buna!
la 23.04.2015, 13:39

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking