Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Postat de Ina in Mancaruri de post
10 Mar 2018 | 16898 vizualizari
Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Pentru ca mama-soacra a cumparat zilele trecute maioneza de post, am ales sa fac aceasta salata pe care noi o savuram cu placere si-n varianta de "dulce".

Ingrediente

  • 1 borcan de 800 g cu fasole pastai
  • 1 morcov potrivit
  • 2-3 catei usturoi
  • marar uscat
  • sare/ delikat
  • piper
  • 400 g maioneza de post ( am folosit din comert )

Mod de preparare

Scurgem apa din conserva de  fasole verde  si tocam marunt pastaile.

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem  sucul prin presarea morcovului ras, in pumn. 

Pisam cateii de usturoi.

Intr-un vas adanc amestecam fasolea, morcovul, usturoiul si maioneza de post ( putem face maioneza in casa, dar acum am ales sa folosesc maioneza din comert ) . 

Potrivim de sare si piper, iar pentru un plus de aroma si culoare adaugam marar tocat/ uscat.

Se poate servi imediat, dar este excelenta dupa 20-30 minute, timp in care se intrepatrund bine aromele. 

Servim pe felii de paine prajita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Postat de rocsi_1612

Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca

Aluatul:  Intr-un bol, cernem faina, punem drojdia, sarea, zaharul si le amestecam cu o lingura. Sucul de portocale il amestecam cu apa minerala, incepem si turnam lichidul treptat....

Citeste continuarea

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Postat de Ina

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

Curatam dovleceii, ii taiem  rondele si ii punem cu  un pic de sare la scurs, pentru 20 minute,  dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei. Intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2018, 23:02
Foarte bună! Chiar mă gândeam zilele trecute la rețeta asta, dar am renunțat și am tot făcut salate...
la 10.03.2018, 23:17
Noua ne place mult
la 10.03.2018, 23:19
Normal că vă place, Ina, pentru că este foarte bună, onctuoasă și fragedă, cu gust de vară...
la 10.03.2018, 23:29
la 10.03.2018, 23:50
Cred ca e foarte buna si racoroasa

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking